top of page

Přírodní domácí produkty - Tuhý šampon na vlasy "Bar".

Jak asi všichni, co nás alespoň troch znáte, víte, kromě penzionu jako takovému se věnujeme i výrobě přírodních kosmetických produktů. Mnozí z vás již od nás něco vyzkoušeli. A kdo vyzkoušel, byl vždy spokojen! :-) Dnes vám chceme trochu přiblížit jeden z našich produktů a to tuhý šampon na vlasy "Bar".


Z čeho se vlastně vyrábí?


"Bar šampon" je bezvodá forma klasického šamponu. Základ tvoří Sodný Coco Sulfát, což je povrchově aktivní pěnidlo, díky kterému vytvoříte po navlhčení bohatou pěnu, která má vysokou čistící schopnost. Co je u Coco Sulfátu navíc super, je fakt, že do receptury můžete začlenit poměrně vysoké procento výživných olejů, které při mytí o vaše vlasy zároveň pečují. Nespornou výhodou oproti klasickému mýdlovému šamponu je, že jeho PH je neutrální.


Jak se tuhý šampon používá?


Vlastně jako klasické mýdlo, pouze na vlasech. Přejíždíte jím po mokrých vlasech tak dlouho, dokud se nevytvoří dostatečná pěna pro jejich umytí. Až se taková pěna vytvoří, šampon odložíte zpět na mýdlenku a pěnu po vlasech rozprostřete masírováním. Poté vlasy opláchnete, jak jste zvyklí.


Jaké jsou výhody tuhého šamponu?


Neobsahují vlasům škodlivé chemické látky jako je například známý SLS (sodium lauryl sulfate) nebo SLES (sodium laureth sulfate). Obě to jsou totiž nejpoužívanější pěnicí a zároveň mycí látky, které spousta komerčních výrobců do šampónů doslova "strká".


Jak dlouho mi tuhý šampon vydrží?


Kostka šamponu vydrží až 30 - 40 použití (tj. klidně měsíc až dva nebo více, podle toho, jak často si myjete vlasy). Další výhodou je skladnost při cestování.


Věříme, že vás náš tuhý šampon zaujal. Koupit si ho můžete u nás v penzionu Adamův Dvůr, buď až u nás budete ubytovaní nebo až pojedete kolem. :-)


Těšíme se na Vás!


Penzion Adamův Dvůr


491 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page